Uvjeti poslovanja

Tvrtka

Uređuju se odnosi između Kupca i Prodavača uvjetima poslovanja u nastavku te se odnose na uvjete i način naručivanja proizvoda te usluga, uvjete i načine plaćanja, uvjetima jamstva ,prava na raskid ugovora, zaštite tajnosti osobnih i ostalih podataka kao i o uvjetima dostave.

Uređuju se odnosi između Kupca i Prodavača uvjetima poslovanja u nastavku te se odnose na uvjete i način naručivanja proizvoda te usluga, uvjete i načine plaćanja, uvjetima jamstva ,prava na raskid ugovora, zaštite tajnosti osobnih i ostalih podataka kao i o uvjetima dostave.

Prodavač

Prodavač je poduzeće Hidroterm-S.D. d.o.o. sa sjedištem u Remetinečka cesta 102 C, 10000 Zagreb, OIB 92903001301 (dalje u tekstu: Hidroterm-S.D. ).

Internet trgovina www.hidroterm-sd.hr omogućava kupovinu -weishaupt- proizvoda i usluga koje nudi tvrtka Hidroterm-S.D. putem Interneta. U Internet trgovini vidljivi su proizvodi, detaljne informacije o proizvodima te cijene proizvoda. Uvjeti kupovine određeni su sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (NN 14/2019).

Kupac

Kupac je svaka pravna ili fizička punoljetna osoba koja prihvaća uvjete poslovanja prodavača Hidroterm-S.D.. Isto se potvrđuje narudžbom proizvoda i usluga na Internet trgovini.

Ugovor sklopljen na daljinu potvrđuje se kada Kupac potvrdi narudžbu odabirom načina plaćanja u ulozi registriranog korisnika Hidroterm-S.D. Internet trgovine

ili

kada Kupac potvrdi narudžbu odabirom načina plaćanja u ulozi gosta korisnika Hidroterm-S.D Internet trgovine.
Kupci moraju dati važeće, ispravne i potpune osobne podatke prilikom registracije ili izrade korisničkog računa te naziv pod kojim će ostvarivati uslugu kao i upisati važeću elektroničku poštu.

Registracija se izrađuje samo za jednu osobu. Nije dopušteno dijeljenje podataka o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama ili uporaba korisničkih računa trećih osoba.

Prodavač je ovlašten uskratiti prodaju kao i ugasiti korisnički račun ukoliko se krše odredbe Uvjeta poslovanja.

Uvjeti kupovine

Kupovina u Internet trgovini Hidroterm-S.D. moguća je samo kada Kupac poduzme sve potrebne radnje i korake vezano za kupovinu proizvoda.

Kupac odabire željeni -weishaupt- proizvod ili uslugu te ga sprema u košaricu proizvoda klikom na link Kupi.

U košarici proizvoda Kupcu je omogućeni pregled svih odabranih proizvoda kao i količina te ukupna cijena. U košarici se može ukloniti ili dodati količina proizvoda. Sljedeći korak je upisivanje traženih podataka te se nakon toga odabire adresa dostave. Posljednji korak potvrde narudžbe je odabir načina plaćanja. Nakon što kupac potvrdi svoju kupovinu, na važeću email adresu kupca doći će automatski generirana poruka koja potvrđuje narudžbu.

Ukoliko Kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe, treba obratiti pozornost da postoji mogućnost da je pogrešno upisao svoju važeću adresu elektroničke pošte. U navedenom slučaju molimo Kupca da nam se javi na info@hidroterm-sd.hr

Uz svaki proizvod navedeni su podaci o maloprodajnoj cijeni, posebne akcije i popusti te podaci o specifikaciji proizvoda i načinu dostave. Cijena proizvoda uključuje PDV te troškove dostave.

U cijenu nije uključena montaža i puštanje u rad proizvoda.

Načini plaćanja

Plaćanje općom uplatnicom

proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati uplatom putem opće uplatnice u svim poslovnicama FINA-e, Hrvatske pošte ili bankama. Nakon potvrde narudžbe, Internet trgovina Hidroterm-S.D. dostavlja putem e-maila podatke potrebne za plaćanje općom uplatnicom. Važeće podatke potrebno je ispravno upisati u opću uplatnicu te izvršiti uplatu u roku od 7 dana. Nakon primitka dokaza o uplati izvršit će se dostava narudžbe na adresu Kupca.

Plaćanje internet bankarstvom

proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati putem internet bankarstva bilo koje banke u kojoj je otvorena mogućnost takvog načina plaćanja. Nakon potvrde narudžbe, Internet Trgovina Hidroterm-S.D. dostavlja putem e-maila sve potrebne podatke za izvršenje plaćanja.

Online naplata kreditnom ili debitnom karticom

Debitne kartice- Maestro (sve banke) , Visa electron (sve Banke)

Zagrebačka banka

  • MasterCard, Visa - jednokratno i na rate no samo za njihova izdanja
  • Maestro - jednokratno

Privredna Banka Zagreb - PBZ

  • Visa i Maestro jednokratno i na rate izdane od PBZ-a
  • American Express jednokratno i na rate
  • MasterCard jednokratno

Erste

  • Diners jednokratno i na rate
  • MasterCard, Visa , Maestro jednokratno

Izjava o sigurnosti

HT Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

Izjava o konverziji

Plaćanja se vrše u hrvatskoj valuti. Iznos koji će se naplatiti na kreditnoj kartici Kupca izračunat je konverzijom cijene iz strane valute u hrvatsku kunu prema važećoj tečajnoj listi Hrvatske narodne banke.
Prilikom terećenja kreditne kartice Kupca, iznos koji će se naplatiti konvertirati će se u lokalnu valutu prema tečajnoj listi udruge kartičarskih kuća. Prilikom konverzije postoji mogućnost male razlike između originalne cijene prikazane na Internet trgovini

Dostava

Dostava za proizvode kupljene u Internet trgovini je 125,00 kn za područje Republike Hrvatske Iznos dostave biti će prikazan u košarici i naplaćen. Ukoliko Kupac iz druge države kupuje proizvod, dostavu proizvoda mora organizirati Kupac.

Dostava proizvoda je preko dostavnih službi. Rok dostave je između 14 i 21 radnih dana. Isto ne uključujući otoke gdje nema svakodnevne dostave. Dostavne službe dostavljaju naručeni proizvod do ulaza u objekt te isti ne nose na katove. Potrebno je osigurati nesmetan prolaz do ulaza u objekt.

Dostava je moguća od strane ugovorenih ovlaštenih poduzeća proizvođača -weishaupt- ukoliko je Kupac naručio uslugu montaže uređaja u dogovoreno vrijeme putem e-maila info@hidroterm-sd.hr

U iznimnom slučaju da naručeni proizvod nije moguće isporučiti navedenom roku, kontaktirat ćemo Kupca te mu izvršiti povrat novca ili ponuditi sličan proizvod koji odgovara specifikacijama naručenog proizvoda.

Raskid Ugovora

Po članku 72. Zakona o zaštiti potrošača (NN 14/19) Potrošač ima pravo jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge u roku od 14 dana nakon primitka proizvoda.

O svojoj odluci o raskidu ugovora Kupac je dužan o tome obavijestiti Prodavača i to putem obrasca kojeg možete naći na Internet stranici Hidroterm-S.D.

Ukoliko se jednostrano raskine ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove dostave, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana zaprimljene odluke o jednostranom raskidu ugovora.
Proizvod ste nam dužni vratiti odmah, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam proizvod bude vraćen i nakon provedene evaluacije oko mogućeg oštećenja . Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda. Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije, te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obvezu povrata robe te Prodavač nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Odgovornost za materijalne nedostatke

Prodavač odgovara za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, s posebni osvrtom na Zakon o obveznim odnosima (NN 29/2018).

Naručeni su proizvodi pakirani na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.
U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke, te u tom slučaju predlažemo da pošiljku Kupac ne preuzima. Molimo Kupce da nas kontaktiraju kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, Kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane Kupca nisu imali vidljivi nedostatak. Kupac ima pravo na reklamaciju u odnosu na materijalne nedostatke u rokovima i zbog razloga propisanih odredbama Zakona o obveznim odnosima (NN 29/18). Kupac može pisani prigovor odnosno reklamaciju uputiti na e-mail info@hidroterm-sd pod predmetom reklamacije.

Trgovac će smatrati reklamaciju valjanom ako pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima (NN 29/18) i Zakonu o zaštiti potrošača (NN 14/2019). U tom slučaju će u roku od 15 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos. Ukoliko se pak ustanovi da reklamacija nije pravovaljana, tj. ukoliko je reklamaciju odbijena, Prodavatelj će o istome obavijestiti Kupca u roku od 15 dana od dana primitka reklamacije.

Jamstva proizvoda

Jamstva na proizvode kupljene u Internet trgovini Hidroterm-S.D. usklađena su sa jamstvima proizvođača -weishaupt-. Jamstvo na rad proizvoda važi samo ukoliko je oprema montirana, puštena u rad i redovito održavana od ovlaštenog servisa proizvođača -wesihaupt- ili njegovog zastupnika.

Jamstvo na proizvode nije važeće ukoliko montaža i puštanje u rad te redovito održavanje nije napravljeno od ovlaštenog servisa i po pravilima struke.

Jamstveni list ispunjava osoba iz ovlaštenoga servisa koja je izvršila montažu i puštanje u rad proizvoda.

Izjava o privatnosti

Poduzeće Hidroterm-S.D. d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnih podataka Kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Za poštivanje načela zaštite privatnosti odgovorni su djelatnici poduzeća Hidroterm-S.D. d.o.o. Isto uključuje i naše poslovne partnere.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »